ana sayfa> haberler > 23.07.2006 >

recent
Güneş Arabası "Theia" FormulaG 2006'da 11. oldu no previous announcementnext announcement

Güneş Arabası Takımı ile Mühendislik Dekanı (sol taraf) ve Bölüm Başkanı (sağ taraf) Dördüncü sınıf öğrencilerinde oluşan üç kişilik güneş arabası takımı, "Theia" adlı araçları ile Tübitak tarafından ikincisi düzenlenen FormulaG yarışına katıldı.

Sıralama turlarında, kendi grubunda 3. olma başarısını gösteren takım, yaşadıkları bir akü arızası nedeniyle istedikleri performansı gösteremediler. Akülerin yarısının yanması takımın karşısına önemli bir sorun olarak çıktı. yapılan girişimler ile yanan parçalar yenileri ile değiştirildi fakat yüklü değillerdi. Takım bu tamirden sonra bir de havanın azizliğine uğradı; parçalı bulutlu hava pillerin tamamen dolmasını engelledi.

Yarış öncesi son hazırlıklar Yarışa 9. sıradan başlayan takım, theia pilotu "Cem Sohtorik"in tüm çabalarına karşın 11. bitirdi. Pilotumuz zaman zaman aracını şarj etmek zorunda da kaldı. Yarışta ilk iki sırayı İTÜ'ün araçları alırken, üçüncülüğü yapılan itirazlar sonucunda ODTÜ yerine YTÜ aldı. Güneş arabası takımını, çabalarından ve elde ettikleri başarıdan ötürü kutluyoruz. Konu hakkında daha fazla bilgi için linki takip edin.

Ayrıca bakınız: Milliyet Otomotiv